Ministrul Elena Udrea a declarat ca un aspect care trebuie corectat in ceea ce priveste programele cu fonduri europene este acela ca, de multe ori, din cauza ca acestea sunt finantate in ordinea in care au fost depuse, apar proiecte foarte importante care nu mai ajung sa primeasca finantare.
Elena Udrea a spus ca au fost identificate pe parcursul derularii POR "o multime de deficiente care au fost generate inca din negocierea acestui program, din lipsa de experienta", potrivit Mediafax.

Ea a spus insa ca experienta acumulata va fi folosita pentru urmatorul buget european si pentru urmatoarele programe care vor fi initiate din bugetul european.

"Sunt lucruri care in mod cert pot merge mai bine si ne vom asigura ca ceea ce am invatat gestionand POR in perioada 2009-2012 ne va fi de mare folos pentru a stabili ceea ce se va intampla din 2014 pana in 2020. Astazi, proiectele care se finanteaza din POR - si cred ca asta este situatia la toate programele operationale - se aproba in ordinea in care au fost depuse. Acest criteriu face ca, de multe ori, proiecte de mai mare importanta si utilitate sa nu ajunga sa fie finantate pentru ca finantarea merge spre proiecte care indeplinesc absolut toate criteriile din legislatia europeana, dar care nu au asa mare impact pentru comunitatea in care se dezvolta. Acesta este doar un aspect care trebuie corectat in perioada urmatoare, dar sunt si altele", a spus ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Comisia Europeana a decis reluarea platilor prin POR gestionat de Ministerul Dezvoltarii, iar facturile de aproximativ 200 milioane de euro ar putea fi decontate pana la finele anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri