Costurile salariale au crescut in UE in trimestrul al treilea cu 2,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce Bulgaria (9,9%) si Romania (7,9%) au inregistrat cele mai accentuate cresteri, potrivit datelor prezentate de Eurostat, potrivit Mediafax.
Costurile salariale includ remuneratia, bonusurile si alocatiile platite de angajatori in numerar sau in natura in schimbul muncii depuse de salariati, platile catre programele de economii destinate angajatilor (precum contributiile sociale), platile corespunzatoare zilelor nelucrate si prestatiile in natura, precum alimente, carburanti, masini de serviciu etc.

Costurile orare cu forta de munca au urcat in zona euro cu 2,7% in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa o crestere de 3,3% in trimestrul doi. In UE, Eurostat a inregistrat un avans de 2,6% in perioada iulie-septembrie, de la 3,2% in aprilie-iunie.

Costurile salariale orare au urcat cu 2,6% la nivelul UE si in zona euro. Pe sectoare, costurile salariale din UE au urcat cu 2,9% in industrie, 2,2% in constructii si 2,6% in servicii.

Singura tara care a inregistrat scaderea costurilor orare cu forta de munca in perioada analizata este Irlanda (-1,1%), iar cele mai modeste cresteri au fost consemnate in Portugalia (0,8%), Cipru (1,4%) si Suedia (1,7%).

Costurile au crescut cu 4,1% in Ungaria, 4,6% in Austria, 2,2% in Italia, 2,9% in Germania, respectiv 3,1% in Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri