Autoritatile publice locale, in special primarii PDL, au primit informatii ca deficitul bugetar se situeaza la sfarsitul lunii noiembrie la 2,95% din PIB si exercita presiuni asupra Ministerului Finantelor pentru a primi mai multi bani pe final de an, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
Potrivit acestora, problema acestor cereri a fost prezentata de ministru premierului Emil Boc.

"Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a reclamat faptul ca autoritatile publice locale, in special cele ale PDL, au aflat ca deficitul bugetar se situeaza la finele lunii noiembrie la 2,95% din PIB si exercita presiuni pentru a primi mai multi bani pe final de an", au spus sursele.

In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut conducerii Ministetului Finantelor sa nu accepte sub nicio forma depasirea plafonului de deficit bugetar de 4,4% din PIB stabilit pentru acest an, oricat de mari ar fi "nevoile unora sau altora", fara sa precizeze insa exact la ce riscuri se refera in acest sens.

"Atrag atentia Ministerului Finantelor ca deficitul bugetar nu se negociaza, ci se respecta. Nu acceptam sub nicio forma depasirea plafonului de 4,4% pentru acest an, oricat de mari ar fi nevoile unora sau altora", a spus Boc.

Pentru acest an, tinta de deficit bugetar a fost stabilita la maximum 4,4% din PIB.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri