Presedintele Basescu a anuntat ca premierul Emil Boc a respins cerererile de rectificari bugetare pentru acest an ale marilor companii de stat, el precizand ca spera ca seful Guvernului sa faca si "pasul urmator", adica "sa-i dea afara" pe managerii care nu au respectat parametrii bugetari.
"Am apreciat foarte mult o masura pe care prim-ministrul a luat-o astazi (miercuri, n.r.). Ca de obicei, marile companii au venit, in una din ultimele sedinte de Guvern de anul acesta, cu rectificarea bugetelor, probabil nu si-au facut veniturile, au cheltuit mai mult decat au avut in bugetul initial si aveau nevoie ca Guvernul sa le consfiinteasca lipsa de responsabilitate a managerilor, sa le aprobe noile bugete pe anul acesta, sa le justifice, sa le acopere faptul ca nu si-au facut bugetele sau au avut cheltuielei mai mari. (...) Prim-ministrul astazi in Guvern a respins toate modificarile de buget cerand explicatii asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele", a afirmat Traian Basescu la RRA, scrie Mediafax.

El a aratat ca spera ca prim-ministrul sa faca si pasul urmator si sa-i dea afara pe directorii care nu au respectat parametrii bugetari, aratand ca aceasta este, in sfarsit, o atitudine corecta.

Potrivit lui Traian Basescu, directorii acestor companii au crezut ca Guvernul va accepta rectificarile bugetare.

"Au mizat ca se duce ministrul lor in Guvern la prim-ministru care ar spune «Prea bine, treaca mearga, aprobam noi ca nu ati reusit sa atingeti parametrii»", a spus Basescu.

Traian Basescu a mai spus ca lista acestor companii este destul de lunga, nominalizand Romgaz si Transgaz, care nu au avut pierderi, dar nu castiga cat ar trebui.

El a adaugat ca spera ca la anul sa existe mai multa exigenta.

Pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului au fost introduse proiecte de hotarari privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli rectificate pe anul 2011 pentru companiile din transporturi (initiator Ministerul Transporturilor), pentru compania Romtehnica (initiator Ministerul Apararii Nationale), pentru Regia Autonoma ''Monitorul Oficial'' (initiator Secretariatul General al Camerei Deputatilor).

Tot pe agenda sedintei de miercuri a fost inclus proiectul hotararii de guvern privind aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2011 al Societatii Comerciale de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca ''T.B.R.C.M'' (initiator Ministerul Muncii).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri