Majorarea accizelor la motorina incepand cu anul viitor va genera cresterea cu 2% a preturilor, aceste accize urmand sa fie ridicate si in 2013, pentru a ajunge la nivelul minim din Uniunea Europeana, potrivit ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, informeaza Mediafax.
Guvernul a aprobat noua forma a Codului Fiscal, in care cresterea accizelor la motorina cu 4,4%, de la 358 euro la 374 euro/tona, este printre cele mai importante reglementari care vor fi aplicate incepand cu anul viitor.

"Avem obligatia ca in 2013 sa ajungem la motorina la nivelul accizei minime. Pentru 2012 a trebuit sa respectam acest calendar, urmand ca si in 2013 sa aplicam prevederea legata de majorare. Sigur ca este si un impact estimat asupra preturilor, colegii au calculat un 2%", a spus Ialomitianu.

Accizele pentru cafea vor fi mentinute si anul viitor, desi eliminarea lor era programata inca de anul trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri