Premierul Emil Boc a declarat ca regreta decizia sindicatelor de a nu participa la lucrarile Consiliul National Tripartit, dar ca spera ca acestea sa fie prezente la urmatoarele reuniuni, aratand totodata ca nu poate promite cresteri de salarii si pensii, ci doar stabilitate economica.
Consiliul National Tripartit, la care participa premierul Emil Boc, se reuneste in contextul in care in ultimele patru zile au avut loc manifestatii in Bucuresti si in numeroase alte orase din tara, potrivit Mediafax.

Confederatiile sindicale reprezentative au anuntat insa ca nu participa la reuniunea de marti a Consiliului National Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse sa reia dialogul in conditiile in care nu exista o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalisti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

Majoritatea patronatelor au anuntat la randul lor ca se raliaza pozitiei sindicatelor si nu participa la lucrarile Consiliului.

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania UGIR-1903 a anuntat ca se raliaza pozitiei sindicatelor si nu va participa la lucrarile Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, precizand ca decizia este luata "pe termen nelimitat".

"Referitor la convocarea Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social din data de astazi 17.01.2012, UGIR-1903 se raliaza pozitiei partenerilor de dialog social semnatari ai Acordului National, Colegiul Director al Confederatiei luand decizia ca UGIR-1903 sa nu participe la lucrarile Consiliului National Tripartit, pe termen nelimitat, pana la data rezolvarii solicitarilor mentionate in Acord si care au fost comunicate oficial Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Aceeasi pozitie cu UGIR-1903 au adoptat si alte trei confederatii patronale - Conpirom, Patronatul Roman si Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri