Ministerul Economiei a semnat marti un protocol cu sindicatele minerilor din Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani privind plata unei transe din salariile compensatorii ale angajatilor disponibilizati in 2011.
"Au fost solutionate probleme legate de plata celei de-a treia transe din salariile compensatorii aferente personalului disponibilizat in anul 2011, de acoperirea deficitului de personal generat de pensionarile care vor avea loc la CNH in cursul anului 2012 si a fost creat cadrul necesar pentru reasezarea pretului de livrare al huilei, in relatie cu costurile de productie fundamentate la nivelul companiei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), actionarul companiei miniere, scrie Mediafax.

CNH este furnizorul de huila catre termocentralele Mintia si Paroseni, unitati care asigura aproape 6% din consumul national de energie electrica. CNH a sistat luni livrarile de carbune, sustinand ca pretul platit de cele doua termocentrale este prea mic, motiv pentru care CNH nu mai poate sustine plata salariilor celor 8.800 de angajati.

"Protocolul semnat la incheierea negocierilor asigura aprovizionarea fara sincope cu huila din productia interna a termocentralelor care functioneaza la capacitate maxima pentru a acoperi consumul de energie electrica la nivel national", se precizeaza in comunicat.

Termocentralele Mintia si Paroseni, filiale fara personalitate juridica ale Termoelectrica, alaturi de minele profitabile ale CNH vot fi comasate intr-o noua societate, denumita Complexul Energetic Hunedoara.

Potrivit angajamanetelor asumate de Guvern fata de Fondul Monetar International, boua societate va fi privatizata in acest an.

CNH are datorii catre bugetul de stat de peste patru miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri