Astazi este ultima zi in care angajatorii mai pot trimite la Finante fisele fiscale aferente anului 2005 fara a fi sanctionati
Astazi se implineste termenul pina la care angajatorii trebuie sa depuna fisele fiscale privind salariile acordate pe anul trecut.

Fisele fiscale trebuie trimise Administratiei Fiscale in a carei raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau unde este luat in evidenta fiscala, precum si salariatilor care le solicita in vederea virarii sumei reprezentind 2% din impozit catre organizatiile non-profit.

Angajatorii au in fiecare an obligatia sa completeze, pentru fiecare angajat, fisele fiscale pe intreaga durata de efectuare a platii salariilor. Transmiterea datelor catre Finante se face pe cale electronica pina in ultima zi lucratoare a lunii februarie.

Fisele fiscale sint trimise obligatoriu de catre angajatorii care, la data de 30 iunie, au inregistrat un numar mediu de salariati cu contract de munca mai mare de 10 si optional de catre ceilalti angajatori.

Amenda de pina la 50 de milioane

Finantele recomanda pentru acest lucru folosirea programului FF1-FF2, pus la dispozitie gratuit de Ministerul Finantelor Publice, pe site-ul propriu (www.mfinante.ro) la sectiunea Sistemul fiscal, optiunea Programe utile.

Discheta care contine datele mentionate va fi insotita de un borderou privind continutul acestora, de fisele fiscale FF1 listate pe hirtie pentru angajatii pentru care nu s-au efectuat operatiunile de regularizare, precum si de fisele fiscale FF2. Regularizarea sumelor de plata sau de restituit se va face in maximum 90 de zile incepind de astazi.

In cazul in care termenul nu este respectat, angajatorul poate primi o amenda intre 10.000.000 si 50.000.000 de lei vechi.

Aceeasi plaja de amenzi este valabila si in cazul in care fisele fiscale nu sint completate si pastrate sau nu sint transmise catre angajati in vederea completarii declaratiei de venit sau a exercitarii optiunii de finantare a ONG-urilor cu 2% din impozitul pe venit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri