Taxa pe valoarea adaugata ar trebui redusa de la 24% in prezent la 10% pentru produsele agroalimentare, pentru ca ar duce la scaderea preturilor alimentelor si la combaterea evaziunii, a declarat intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara (foto).
"In etapa urmatoare ar trebui sa discutam foarte mult despre ce inseamna TVA si nivelul accizelor la produsele agroalimentare. Ar trebui gandit un TVA de sub 10%", a spus Tabara.

El a adaugat ca daca TVA ar fi de 10% evaziunea fiscala ar primi "o lovitura puternica", scrie Mediafax.

"Un TVA care sa mearga la 10% ar elimina evaziunea", a spus ministrul.

El a fost intrebat si daca a discutat cu delegatia FMI pe aceasta tema. "Eu as incerca sa ma vad cu ei, daca au timp. Stiu ca nu de aceasta data nu au in plan intalniri cu Ministerul Agriculturii", a raspuns Tabara.

Intentii privind reducerea TVA la alimente exista de cativa ani, fiind elaborat la un moment dat si un proiect de lege in acest sens.

In martie 2011 premierul Emil Boc declara insa ca proiectul privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza nu are acoperire bugetara si ca toti specialistii consultati au spus ca aplicarea acestuia nu duce la scaderea preturilor la alimente.

"Gerul din ultima perioada imi da emotii privind productia agricola din acest an"

"Stiu sigur ca acea cantitate de apa necesara plantelor a fost satisfacuta de ploile si ninsorile din acest an. Dar atunci cand inghetul se duce la sub -25 de grade Celsius ne punem probleme. Exista emotii pana se duce gerul acesta", a spus Tabara.

El a adaugat ca la temperaturi de -25 de grade Celsius in zona marilor podgorii mugurii nu ar putea rezista.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri