Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu sustine ca nimeni nu este vinovat de cum au fost deszapezite drumurile si calea ferata, desi unele trenuri au avut intarzieri de cateva zile, iar multe drumuri sunt inca inchise sau cu restrictii, si acuza lipsa preavizelor de inrautatire a vremii.
"Ceea ce n-a fost chiar in regula a fost timing-ul in care noi am primit avertizarile, care au fost fara preaviz. Nu se face nimeni vinovat. Ne uitam la vreme si vedem cantitatea de zapada si vantul puternic care au afectat tara", a spus Boagiu, la conferinta de bilant a Ministerului Transporturilor, scrie Mediafax.

Ea a adaugat ca, in ciuda conditiilor meteo extrem de grele, drumarii si angajatii CFR care se ocupa de deszapezire si-au riscat viata pentru a debloca circulatia.

La inceputul saptamanii trecute Boagiu anunta ca responsabilii cu deszapezirea care nu si-au indeplinit atributiile, din Ministerul Transporturilor si companiile din subordinea institutiei, vor fi sanctionati.

Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat ca in timpul mandatului sau Corpul de Control al institutiei a formulat sase plangeri penale, iar Compania de Drumuri a transmis DNA si IGP alte sase astfel de dosare, fara sa nominalizeze insa persoanele acuzate.

"Am lansat controale la nivelul ministerului sau la companii. Corpul de Control al ministrului a formulat sase plangeri penale, iar colegii de la CNADNR au formulat alte sase, o parte la DNA si o parte la Inspectoratul General al Politiei", a spus Boagiu, la conferinta de bilant.

Boagiu, aflata la conducerea Ministerului Transporturilor din septembrie 2010, va preda portofoliul, la ora 16.45, lui Alexandru Nazare, pana in prezent secretar de stat in institutie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri