Bulgaria, Estonia, Romania, Portugalia si Slovenia s-au clasat pe primele locuri in topul tarilor europene cu cea mai rapida crestere a inovatiei, cu o rata anuala de peste 5%. Cu toate acestea, Romania se afla, alaturi de Bulgaria, Lituania si Letonia, pe ultimele locuri in ceea ce priveste inovatia, tarile care ocupa primele locuri in clasament fiind Danemarca, Germania si Suedia.
Romania a fost descrisa ca un inovator modest, cu o performanta sub medie, potrivit raportului realizat de Comisia Europeana. Punctele tari ale Romaniei sunt considerate resursele umane si investitiile companiilor. Punctele slabe sunt sistemele de cercetare, spiritul antreprenorial, activele intelectuale si inovatorii.

Raportul Comisiei Europene analizeaza cele 27 de tari ale Uniunii in functie de 24 de indicatori. Cele mai inovatoare tari sunt Suedia, Danemarca, Germania si Finlanda, aceste patru tari fiind descrise ca lideri in inovatie.

La coada clasamentului, alaturi de Romania, se mai numara Bulgaria, Letonia si Lituania, toate aceste fiind considerate modeste in domeniul inovatiei. Pe de alta parte, Romania, impreuna cu Bulgaria, Estonia, Portugalia si Slovenia au inregistrat cea mai mare crestere in domeniu .

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri