Romania nu are probleme in producerea de energie electrica si nu sunt motive pentru restrictionarea livrarii de energie catre populatie, a anuntat luni Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), scrie Mediafax.
"In acest moment nu exista probleme in producerea de energie; nu exista motive pentru restrictionarea livrarii de energie catre populatie", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Institutia arata ca printr-un proiect de HG, publicat luni pe site-ul institutiei, "se creeaza mecanismele prin care CN Transelectrica SA poate sa asigure in timp real echilibrul" intre consumul si productia de energie electrica.

"Guvernul poate lua masurile prevazute in proiectul de HG in discutie, respectiv asigurarea cu prioritate a consumului intern de energie prin limitarea sau sistarea exportului de energie, in cazul in care rezervele din sistem se apropie de o anumita limita. Romania, in momentul de fata, nu se afla in aceasta situatie", mentioneaza ministerul.

Conform proiectului de HG, transportatorul national de electricitate Transelectrica va limita sau chiar sista pentru o luna, in perioada 16 februarie-15 martie 2012, livrarile de energie electrica la export, si va limita consumul de electricitate in situatii critice al unor companii, invocand diminuarea resurselor de energie din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca este exclusa intreruperea livrarii energiei catre populatie, mentionand, de asemenea, posibilitatea ca Guvernul sa decida in legatura cu sistarea exporturilor energetice.

De asemenea, Transelectrica a anuntat ca sistemul energetic national functioneaza in conditii de siguranta si nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie in regim normal a populatiei.

Totodata, compania de stat Electrica SA estimeaza ca pana miercuri ii va putea reconecta la reteaua de electricitate pe cei 10.000 de clienti care au probleme in alimentarea cu energie electrica, daca nu se vor inrautati conditiile meteorologice.

Directorul general al Electrica SA, Ioan Folescu, a declarat luni ca traderul de energie Rudnap din Serbia, cu care Electrica are un contract de export de electricitate, "a inteles situatia", iar livrarile sunt sistate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri