Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a avertizat ca termenul de 45 de zile stabilit de Guvern pentru procesarea cererilor de rambursare trebuie sa fie respectat cu strictete.
In acest sens, primul-ministru a cerut simplificarea procedurilor de verificare a cererilor de rambursare, finalizarea procesului de standardizare a documentelor de achizitie publica si accelerarea procesului de consolidare a capacitatii administrative la nivelul autoritatilor de management

"Suntem tara cu cea mai mica absorbtie din Uniunea Europeana. Este o realitate pe care nu o putem nega si pe care avem obligatia sa o schimbam. Trebuie corectate deficientele de ordin structural, pornind de la relationarea cu beneficiarii si pana la rapiditatea cu care sunt procesate cererile acestora. Va cer sa va asigurati ca asupra oamenilor cu care lucrati nu planeaza nicio suspiciune de coruptie. Datoria noastra este ca fondurile publice si cele europene sa fie cheltuite corect, transparent si eficient", a spus Ungureanu

Seful Executivului a discutat, in cadrul Comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene, cu ministrii si reprezentantii ministerelor cu atributii in domeniu despre masurile necesare in plan legislativ si administrativ pentru imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, Romania a absorbit, pana la data de 10 februarie, 1,211 mld. euro fonduri structurale si de coeziune, reprezentand 6,3% din alocarea pentru obiectivul convergenta.

Orban a mai spus ca "din fondurile structurale si de coeziune alocate pentru perioada 2007-2013, mai precis 19,21 miliarde de euro, pana la sfarsitul lunii ianuarie s-au contractat 67%, aproximativ 12,8 miliarde de euro".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri