Premierul Mihai Razvan Ungureanu a transmis oficialilor Fondului Monetar International si Comisiei Europene ca i-a invitat la Bucuresti pentru a-i asigura personal ca noul Guvern va respecta angajamentele asumate de fostul Cabinet in relatia cu cele doua institutii finantatoare.
Intr-o intalnire organizata la Palatul Victoria, premierul i-a prezentat membrilor FMI si CE pe ministrii prezenti la discutie, si anume pe titularii portofoliilor de la Finante, Economie, Transporturi si Justitie, potrivit Mediafax.

"Tara este, in momentul de fata, pe cale de a se pregati foarte bine pentru a rezista oricarui posibil soc economic extern", a spus Ungureanu, la finalul discutiilor.

El a aratat ca s-a discutat si despre modul in care ar putea fi "flexibilizate" hotararile unor guverne din interiorul UE referitoare la muncitorii romani, aratand ca este nevoie ca Uniunea Europeana, in principal statele reticente in acceptarea acestor muncitori, sa inteleaga ca este vorba de un drept esential al Uniunii si ca beneficiul este mutual.

Ungureanu i-a invitat pe seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si directorul pentru Romania al Directoratului General al Comisiei Europene, Istvan Székely, sa vina la Bucuresti, pentru o "intalnire de lucru" pe teme economice actuale, care nu va viza si scrisoarea de intentie.

El a declarat, marti, ca Guvernul va transmite oficialilor FMI si CE un semnal de continuitate privind respectarea angajamentelor convenite de fostul Cabinet si va permite noilor ministri sa se "acomodeze" cu membrii misiunii.

In luna martie a anului trecut, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI incheiata in 2009 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior. Banca Mondiala a acordat imprumutul in luna decembrie a anului trecut.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri