Articolele de imbracaminte, masinile si apartamentele au fost produsele cele mai des date spre vanzare de catre romani la inceput de 2012, conform unui studiu realizat de mercador.ro, unul dintre cele mai mari site-uri de anunturi gratuite din Romania.
Cele mai ofertate produse la inceputul anului 2012 au fost cele inregistrate in categoria Moda si Frumusete, cu un procent de aproximativ 50% din totalul anunturilor. Produsele cele mai frecvent date spre vanzare, din aceasta categorie, au fost cele vestimentare destinate femeilor, urmate de incaltaminte si accesorii.

Categoria auto-moto ocupa un loc secund in randul celor mai ofertate produse, cu un procent de 20%. La inceput de an, Opel, BMW si Ford au fost marcile cele mai des oferite spre vanzare. Piesele si accesoriile auto au fost si ele in topul celor mai listate produse din aceasta categorie.

11% dintre anunturile postate s-au incadrat in sectiunea de imobiliare, cele mai des listate spre vanzare fiind apartamentele, urmate de case si terenuri intravilane. Produsele din categoria casa si gradina insumeaza 3% din numarul total de anunturi. Instalatiile termice si sanitare alaturi de produsele de design si decoratiuni au fost cele mai ofertate produse din aceasta categorie.

La polul opus, s-au situat ofertele din categoria de produse bio si alimente, acestea inregistrand sub 1% din numarul total de anunturi.

In prima luna a anului, bucurestenii au fost cei mai activi in ceea ce priveste vanzarea de produse, anunturile date de acestia insumand aproximativ 23,5% din totalul ofertelor. Pe locul doi se afla judetul Ilfov cu 5,31%, urmat de Brasov cu putin peste 5%. Cei care au avut cele mai putine produse de vanzare, la inceput de an, au fost romanii din judetul Tulcea, anunturile date de acestia reprezentand un procent de aproximativ 0,4% din numarul total de anunturi.

Anunturile inscrise de utilizatori pe mercador.ro sunt verificate in timp real de o echipa de moderatori pentru a putea oferi continut de calitate si pentru a diminua la zero anunturile false (de tip spam), duplicate sau cu potential de frauda.




Top 10 cele mai active judete:


1. Bucuresti
2. Ilfov
3. Brasov
4. Iasi
5. Cluj
6. Timis
7. Constanta
8. Prahova
9. Arad
10. Arges

Sursa foto: Freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri