Firma de consultanta TDP Partners a oferit in ultimii cinci ani acces pentru cira 150 de antreprenori la finantare europeana in valoare totala de 10 milioane de euro, potrivit unui anunt al companiei.

Proiectele dezvoltate au dus la crearea a peste 2.000 de locuri de munca.

Industriile care au beneficiat de o infuzie de capital european au fost agricultura primara, industria alimentara, industria usoara, turismul, energia si constructiile.

“Ne dorim sa participam activ la dezvoltarea unor afaceri sustenabile si profitabile in Romania. De aceea, le acordam sprijin clientilor pe toata durata desfasurarii procedurii de accesare a fondurilor europene: pornind de la o estimare realista a capacitatii de implementare si pana la servicii de asistenta pentru derularea si monitorizarea proiectelor. Am reusit astfel sa obtinem aprobarea pentru 90% dintre proiectele propuse pentru finantare. In plus, 80% din fondurile obtinute au fost accesate, in timp ce, la nivel national, 70% din proiectele aprobate nu au primit inca finantarea” a declarat doamna Madalina Luca, director general TDP Partners.

Reprezentantii firmei au precizat ca inasprirea politicii de creditare, ca urmare a crizei financiare, volatilitatea ghidurilor, normelor si instructiunilor de aplicare sau lipsa capacitatii administrative a autoritatilor care gestioneaza fondurile europene au fost obstacole pentru toti jucatorii de pe piata.

“Avem o serie de propuneri concrete prin care putem eficientiza procesul de accesare a fondurilor europene prin transparentizarea completa a procesului de absorbtie, deblocarea sumelor alocate proiectelor nefezabile sau motivarea functionarilor implicati in administrarea fondurilor comunitare. Astfel, daca autoritatile vor fi receptive la propunerile noastre, vom participa in urmatorii ani la revigorarea mediul de afaceri romanesc prin finantarea afacerilor din fonduri europene” a declarat Marian Dobrila, vicepresedinte al Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) si unul dintre fondatorii TDP Partners.

TDP Partners are in lucru proiecte in valoare de 100 milioane de euro si isi propune sa atraga in urmatorii 5 ani fonduri europene in valoare de 1 miliard de euro. Mai mult, doreste sa fie unul dintre sustinatorii crearii unei voci comune si puternice a consultantilor din domeniu in scopul imbunatatirii actualului cadru legal pentru atragerea de fonduri europene.

TDP Partners este o firma cu capital integral romanesc, specializata in consultanta si management in vederea obtinerii de finantari din fonduri europene nerambursabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri