Productia industriala a scazut in ianuarie fata de luna precedenta cu 0,3%, ca serie bruta, iar ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,6%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), preluat de Mediafax.
Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 3,3% fiecare (serie bruta). Industria prelucratoare a crescut cu 0,4%.

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-15,2%), industria energetica (-3,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,5%). Industria bunurilor de capital si industria bunurilor intermediare au crescut cu 11,8%, respectiv cu 0,4%", se arata intr-un comunicat al INS.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,6% fata de luna precedenta, sustinuta de industria extractiva si industria prelucratoare care au crescut cu 1,5%, respectiv cu 1,4%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 5,2%.


Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+1,9%) si industria bunurilor intermediare (0,7%), in timp ce industria bunurilor de uz curent a ramas la acelasi nivel. Industria energetica si industria bunurilor de folosinta indelungata au scazut cu 5,3%, respectiv cu 0,4%.

Fata de ianuarie 2011 productia industriala (serie bruta) a crescut cu 1,2%, ca urmare a cresterii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (+5,4%), industria prelucratoare si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,9% fiecare).

Pe marile grupe industriale, industria bunurilor de capital si industria energetica au crescut cu 6,4%, respectiv cu 0,9%, iar celelalte categorii de bunuri au inregistrat urmatoarele scaderi: industria bunurilor de folosinta indelungata (-4,3%), industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor intermediare ( -1,9% fiecare).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, a crescut cu 2,0%, sustinuta de toate cele trei sectoare industriale.

Industria extractiva a crescut cu 5,0%, industria prelucratoare cu 1,6%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 1,1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+7,7%) si in industria energetica (+1,0%) si scaderi in industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,9%), in industria bunurilor de uz curent (-1%) si in industria bunurilor intermediare (-0,8%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri