Liderii coalitiei au decis, luni, ca salariile bugetarilor sa fie majorate incepand cu luna iunie, urmand ca Guvernul sa analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat, pentru Mediafax, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.
Cresterea salariilor a fost intens dezbatuta in ultimele saptamani, fiind sustinuta puternic de presedintele Traian Basescu, atat in Parlament, cat si la o emisiune televizata.

Seful statului a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, ca decizia de revenire a salariilor la nivelul anterior taierilor nu a fost luata din populism, ci deoarece s-au indeplinit conditiile stabilite.

Traian Basescu a prezentat si argumente in sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior.

Presedintele a aratat ca, potrivit datelor Ministerului Finantelor, numarul salariatilor in sectorul public era, in aprilie 2009, de 1.396.129, iar in ianuarie anul acesta de 1.196.067.

"Deci, de la intrarea in acord, s-a produs o reducere cu 200.000 de salariati in sectorul bugetar", a spus presedintele.

Majorarea salariilor a fost o tema dezbatuta si vineri de premierul Mihai Razvan Ungureanu si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Premierul i-a spus guvernatorului BNR ca va mari salariile, dar ca inca nu stie cu cat, iar guvernatorul a evitat sa indice care dintre masurile aflate in analiza Guvernului este mai buna, respectiv majorarea salariilor sau reducerea CAS, spunandu-i doar ca in acest caz este vorba exclusiv de optiunea Guvernului si ca pe el il intereseaza sa creasca consumul in economie", au declarat unele surse, citate de Mediafax.

Pe de alta parte, majoritatea economistilor sunt de parere ca o reducere a contributiilor sociale ar avea un impact economic mai sanatos.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri