In Romania, una din patru firme care are un asociat unic este detinuta de tineri cu varsta pana in35 de ani. Peste jumatate din antreprenori au varste intre 36 si 55 ani, iar 20% au peste 56 de ani., conform unor date prezentate de Andreea Paul, consilierul de stat al premierului Ungureanu.
Printre proiectele lansate de stat pentru sustinerea antreprenorilor tineri se numara programul pentru tinerii debutanti (inceput anul trecut) prin care intreprinzatorii cu varste pana in 35 de ani primesc fonduri nerambursabile de pana la 10.000 de euro, dar nu mai mult de jumatate din valoarea proiectului de investitii, programul „Start” si "Mihail Kogalniceanu".

Programul Start vizeaza microintreprinderile cu o vechime mai mica de 2 ani. Alocatia financiara nerambursabila se ridica la maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investitii, pana la 100.000 lei per beneficiar.

Cel mai recent proiect pentru sustinerea antreprenorilor este Mihail Kogalniceanu, care ofera fiecarui antreprenor posibilitatea de subventionare a maximum 70% din rata dobanzii si garantii de stat pentru maximum 80% din valoarea creditului.

Peste 1.500 de IMM-uri au beneficiat de sprijin guvernamental in anul 2011 prin aceste trei programe.

Fondurile alocate vor ajunge la peste 100 mil. lei in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri