Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea acorda un imprumut de 33,2 milioane de lei (7,8 milioane de euro) companiei Apaserv Satu Mare pentru imbunatatiri la infrastructura de apa si canalizare din judetul Satu Mare.
Imprumutul de la BERD ar reprezenta o cofinantare in cadrul unui program investitional regional de 126,4 milioane de euro, sustinut cu un grant semnificativ de catre UE, dar si de Guvern si de autoritatile locale, se arata intr-un comunicat al BERD.

Proiectul va permite Apaserv sa reabiliteze si sa extinda reteaua din judetul Satu Mare, dar si sa imbunatateasca serviciile de apa si canalizare din sapte comunitati locale: Satu Mare, Carei, Negresti Oas, Tasnad, Livada, Ardud si Capleni.

Investitiile vizeaza reducerea semnificativa a pierderilor de apa din retea, optimizarea costurilor operationale si extinderea aprovizionarii cu apa si serviciilor de canalizre in judetul Satu Mare, conform directivlor UE, se arata in comunicat.

Imprumutul analizat de BERD face parte dintr-un program de 200 de milioane de euro al bancii pentru acordarea de cofinantari la proiecte pentru infrastructura de apa si canalizare din Romania, alaturi de fonduri europene de coeziune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri