Seful Reprezentantei CE la Bucuresti, Nicolae Idu, spune ca o eventuala crestere a salariilor trebuie "insotita de preocupari privind masuri posibile de finantare", aratand ca "nu e exclus ca pietele sa puna sub semul intrebarii angajamentul Romaniei in privinta politicii fiscale sanatoase".
"Semnele recente referitoare la cresterea planificata a salariilor din sectorul public trebuie insotita de preocupari privind masurile posibile de finantare sustenabila. Nu este exclus ca pietele sa puna sub semul intrebarii angajamentul Romaniei in ceea ce priveste politica fiscala sanatoasa si s-ar putea produce presiuni suplimentare, intr-un moment in care nevoile de finantare sunt substantiale", a declarat, vineri, Nicolae Idu, seful Reprezentantei CE la Bucuresti, citeaza Mediafax.

Idu a spus ca Romania a inregistrat in 2011 o crestere economica ce a depasit asteptarile, "dar asta s-a datorat in buna parte unei recolte agricole exceptionale care, probabil, nu se va repeta anul acesta".

"Pentru 2012 se preconizeaza o crestere economica de circa 1,6%. In acest context, trebuie sa subliniez importanta accelerarii absorbtiei fondurilor europene, deoarece acestea reprezinta motorul principal sau chiar unicul motor al cresterii economice in 2012", a mai spus Idu.

El a mentionat ca Guvernul a depus mari eforturi anul trecut si ele trebuie sa continue. "Exista din pacate unele semne de incetinire a ritmului de aprobare a proiectelor din fondul de coeziune si sunt necesare masuri de stimulare a absorbtiei", a mai spus el.

Idu a amintit ca in cadrul Consiliului European s-a subliniat ca eforturile depuse pana acum sunt insuficiente din punctul de vedere al atingerii majoritatii obiectivelor Strategiei Europa 2020. "Drept urmare, trebuie sa ne concentram urgent pe punerea in aplicare a reformelor, acordand o atentie speciala masurilor care au efecte pe termen scurt asupra cresterii economice", a adaugat el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri