Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a anuntat recent ca persoanele fizice nu vor mai plati amenzile la Fisc, ci direct catre administratiile locale. In acest sens, Bodu a precizat ca in aceasta saptamana a fost promovata in Parlament o lege privind plata amenzilor la administratiile locale, astfel incat Fiscul "sa fie degrevat de aceasta munca foarte obositoare si ineficienta de a incasa amenzi in sume mici de la persoane fizice.

Astfel, Fiscul se va putea concentra pe incasarea sumelor mari de la persoane juridice. Pe de alta parte, bugetul municipalitatilor va creste ca urmare a incasarii amenzilor. Potrivit lui Bodu, in perioada imediat urmatoare va fi promovat un proiect amplu pentru modernizarea Fiscului, scopul final fiind cresterea gradului de colectare, incasare si de recuperare a creantelor. Sebastian Bodu a explicat ca un sistem similar a fost aplicat si in Bulgaria, iar rezultatele au fost pozitive.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri