In locuintele izolate termic va fi mai cald cu cel putin patru grade. Facturile la intretinere vor scadea cu 40%, iar pretul locuintei va creste cu cel putin 15%.
Programul de reabilitare termica va permite locatarilor sa aiba o cladire cu un mai mare confort termic, izolata mai bine. In plus, retehnologizarea termica a cladirilor va aduce o economie la consumul de energie termica de 20-35%, in functie de tipul constructiei si metoda de reabilitare utilizata, spune Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari publice.

Aceste date sint confirmate de analizele specialistilor Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei. Potrivit acestora, prin masurile de izolare termica (termoizolarea peretilor, planseului podului si reabilitarea timplariei exterioare), in functie de tehnologia utilizata, se pot inregistra economii de energie de pina la 40%. In conformitate cu studiile efectuate pina in prezent, prin actiunea de reabilitare termica a locuintelor, pe linga cresterea gradului de confort termic in locuinte, se reduc consumurile de combustibili utilizati in acest scop, dar are loc si o reducere a facturilor energetice pe care populatia le are de platit, este parerea specialistilor Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei.

Energie risipita

Cu citeva mii de euro, vor fi economisite sume mult mai mari, intrucit in Romania se consuma de trei ori mai mult agent termic decit este necesar. Marile pierderi energetice se inregistreaza in locuintele comune. Astfel, daca pierderile de energie termica pe retea sint de 22,5%, cele de la nivelul blocurilor ajung la 38-48%. Din acest motiv, primele care vor trebui reabilitate sint locuintele multietajate, a precizat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Lucrarile de reabilitare termica a cladirilor vor avea ca rezultat cresterea temperaturii cu patru grade in locuinte, potrivit studiilor specialistilor asociatiilor de proprietari.

Pretul locuintei creste cu cel putin 15%

Un alt avantaj al reabilitarii, care ar putea convinge proprietarii sa investeasca una-doua mii de euro, este cresterea valorii locuintei. O investitie de 2% intr-o locuinta duce la cresterea valorii apartamentului pe piata cu 10-15%. Acum investitia va fi la nivelul intregii cladiri, deci majorarea va fi chiar mai mare, a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Asociatiei de Proprietari Habitat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri