Steguletul rosu de la Finante va disparea pina la Raportul de tara al Comisiei Europene din luna mai, asigura Ministerul Integrarii si ANAF.
Atentionarea facuta de presedintele Traian Basescu legata de steguletul rosu care ameninta Finantele in Raportul din mai al Comisiei Europene a pus pe jar functionarii din ANAF si din ministerul de resort, care lucreaza acum asiduu pentru pregatirea sosirii partii tehnice a sistemului de conectare a evidentelor privind TVA la serverele comunitare.

In Raportul de anul trecut, Comisia Europeana a acuzat Romania ca n-a pus la punct sistemul informatic prin care autoritatile comunitare sa aiba acces la evidenta incasarilor din TVA, din care se iau banii pentru contributia la bugetul comunitar. Acesta este steguletul rosu la care s-a referit presedintele Basescu la sfirsitul saptaminii.

Semnalul tras de presedinte a fost receptionat imediat de ANAF, functionarii institutiei incepind de ieri sa lucreze puternic la implementarea sistemului, dupa cum au declarat surse din institutia condusa de Sebastian Bodu. ANAF admite ca s-a produs o intirziere in acest proces, dar asigura ca, cel tirziu luna viitoare, problema va fi rezolvata.

Orban: Pina la Raport se termina

Potrivit negociatorului-sef cu UE, Leonard Orban, pentru partea tehnica a proiectului exista o licitatie in desfasurare.

Mai trebuie sa se aleaga firma care se va ocupa de implementarea acestui sistem de interconectare. Aceasta se va incheia cel mai probabil la sfirsitul lunii curente. Cel tirziu la inceputul lunii viitoare se va semna contractul, in asa fel incit sa putem raporta progresele pe acest palier in mai, cind vine Raportul Comisiei, a asigurat Orban.

Simbata, la Cluj, seful statului a declarat ca vom primi stegulete rosii pe Finante, din cauza incapacitatii de a pune in functiune sistemul informatic care sa permita statelor membre UE urmarirea modului de incasare a TVA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri