Cresterea economica din acest an a Romaniei va fi de cel mult doi la suta, iar inflatia va depasi cu mult nivelul de sapte la suta. Totodata, in 2007 cresterea economica va fi de zero la suta, dupa care se va trece la minus, a declarat Romulus Dascalu, presedintele Federatiei Patronale GARANT. Reprezentantul producatorilor si procesatorilor de bauturi racoritoare si alcoolice este nemultumit de parafiscalitatea excesiva existenta.

"Nu mai vrem cota unica de impozitare de 16 la suta daca, colateral, Guvernul gaseste alte modalitati de crestere a numarului taxelor si impozitelor. Astazi nici patronatele nici sindicatele si nici chiar Guvernul nu mai stiu numarul acestor taxe si impozite. Oricum ele depasesc cifra de 250", sustine Romulus Dascalu. Acesta se intreaba unde se duc banii incasati de pe aceste taxe si impozite, apreciind ca supraimpozitarea producatorilor legali a condus mai mult la cresterea evaziunii fiscale si a muncii la negru. Daca in anul 2003 au fost introduse pe piata 600 milioane de timbre fiscale, in 2005 numarul acestora a fost de 199 de milioane, in conditiile in care consumul nu a scazut.

"Cel putin cinci ani sa nu se mai modifice taxele si impozitele"

"Vrem ca cel putin cinci ani de acum incolo sa nu se mai modifice taxele si impozitele. Vrem un Cod Fiscal fix, astfel incat sa putem sa ne facem un plan de afaceri predictibil. Nu ne mai putem juca cu taxe si impozite modificate la fiecare jumatate de an, dupa cum vrea fiecare membru al Guvernului. Nu asa se fac afacerile, de aceea nici nu putem spune ca in Romania se mai poate vorbi de un viitor economic si ca cifrele preconizate de catre Guvern mai pot fi ele atinse. Nu ne-am asteptat de la un Guvern de dreapta la o asa deraiere fiscala", sustine liderul Romulus Dascalu.

De legislatia incoerenta si de lipsa de profesionalism a membrilor Guvenului s-a plans si Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara FEPAIUS. Aceasta critica strategia de export 2007 - 2013, care pe hartie este foarte bine scrisa, dar aplicarea ei in practica lasa de dorit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri