Investitiile straine directe au totalizat in primele doua luni 253 milioane de euro, in scadere cu 22% fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care in februarie fluxul de capital strain atras de Romania a crescut semnficativ fata de ianuarie, potrivit Bancii Nationale.
Astfel, in februarie investitiile straine directe au fost de 230 de milioane de euro, nivel cu mult peste cel din ianuarie, cand Banca Nationala a Romaniei a raportat doar 23 de milioane de euro. In perioada ianuarie-februarie 2011, investitiile straine s-au ridicat la 325 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Conform datelor publicate de BNR, participatiile la capital consolidate cu pierderea neta estimata au insumat 410 miliarde euro, in timp ce creditele intra-grup au reprezentat o valoare neta de 157 milioane euro.

Investitiile straine directe au finantat in proportie de 38,1% deficitul contului curent in perioada ianuarie - februarie 2012, in suma de 663 milioane de euro.

Anul trecut, investitiile straine directe au scazut cu 13,6% fata de nivelul din 2010, la 1,917 miliarde euro, ajungand astfel la minimul ultimilor noua ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri