Privatizarile intentionate in acest an, sub diversele forme – de la vanzarea de pachete minoritare, majorari de capital prin bursa, pana la vanzarea integrala a unor companii – reprezinta un subiect care a acaparat atentia opiniei publice. Discutia care se impune insa este daca sunt “vanzari pe nimic” sau parte a unei strategii cu efecte benefice suplimentare care nu pot fi ignorate.
Coincidenta sau nu, in anul electoral 2012 Romania este in plin proces de a vinde pachete majoritare sau minoritare intr-o serie de companii de stat, demers caruia i se ataseaza evidente conotatii politice.
Materialul de fata se axeaza in special pe principiile economice care trebuiesc avute in vedere atunci cand se evalueaza o privatizare, daca se accepta ipoteza eficientizarii viitoare a activitatii unei companii atunci cand trece in maini private.


Statul roman se afla in fata a doua alternative: Prima - vinderea unor participatii in companii care, prin aport privat, pot genera beneficii viitoare pentru economie; in evaluarea acestei oportunitati ar trebui sa primeze suma beneficiilor viitoare, nu doar pretul actual obtinut pe actiunile vandute – pret care oricand poate suporta comentarii sau critici;

Citeste integral articolul ANALIZA: Sa vindem sau sa nu vindem bogatiile tarii? pe Adevarul.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri