Premierul Ungureanu a semnat decizia de eliberare a lui Eugen Georgescu din postul de vicepresedinte al Agentiei de Reglementare in Energie (ANRE), arestat preventiv in urma acuzatiilor formulate de procurori in dosarul exploziilor de la Sighetu Marmatiei, potrivit Mediafax.
Informatia a fost cofirmata ulterior de Guvern printr-un comunicat.

Eugen Georgescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, joi, propunerea in acest sens facuta de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetului de pe langa ICCJ.

Decizia TB poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii il acuza pe vicepresedintele Agentiei Nationale de Reglementare in Energie de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, instigare la fals in inscrisuri oficiale si ucidere din culpa.

La 19 februarie, o persoana a murit si 20 au fost ranite in urma a doua explozii produse in subsolul unui imobil din Sighetu Marmatiei. Imobilul, care avea la subsol o discoteca, a fost distrus in urma deflagratiilor.

La 13 februarie, la imobilul din Sighetul Marmatiei s-a deplasat un angajat al SC Berg Sistem Gaz SA, care a montat un detector de gaze de interior, dar nu l-a putut pune in functiune in conditiile in care acesta prezenta semnale care presupuneau faptul ca exista gaz natural in acea incapere. Acesta a fost motivul pentru care angajatul firmei s-a deplasat la sediu revenind cu un alt detector de acelasi tip, dar in conditiile in care si acest detector a prezentat aceleasi semnale angajatul SC Berg Sistem Gaz SA a recomandat proprietarului sa scoata din priza detectorul montat, intrucat, in caz contrar, acesta ar fi inchis automat alimentarea cu gaz.

A doua zi, acelasi angajat a revenit la imobil cu un al treilea detector de acelasi tip, si, fara sa-l mai monteze pe perete, impreuna cu proprietarul, au facut verificari in toate incaperile apartamentului, la diferite inaltimi. Peste tot detectorul de gaz prezenta semnal, dar angajatul SC Berg Sistem Gaz SA, apreciind ca este vorba de semnal datorat vopselei lavabile folosita in urma cu o luna la renovarea apartamentului, a recomandat din nou proprietarului ca aparatul de detectare sa fie scos din priza.

Fostul administrator al firmei Berg Sistem, Rasvan Enache, arestat in cazul celor doua explozii de la Sighet Marmatiei, a fost eliberat din arest preventiv de CAB.

Procurorii afirma ca vicepresedintele ANRE nu a luat masurile prevazute de lege si propuse de agentii constatatori, referitoare la suspendarea licentelor si autorizatiilor eliberate inculpatei SC BERG SISTEM GAZ SA, cu toate ca, atat in cursul lunii noiembrie 2007, cat si in cursul anului 2008, a fost sesizat de catre subordonatii sai. Acestia au efectuat controale la aceasta firma si, cu privire la neregulile grave constatate l-au informat pe Eugen Georgescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri