Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transelectrica (TEL), a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli al companiei pentru acest an, care prevede injumatatirea profitului, la 40 milioane de lei, si o scadere cu 20% a veniturilor, la 2,62 miliarde lei (600 milioane euro), informeaza Mediafax.
Compania a avut in 2011 un profit net de 90,9 milioane lei si venituri de 3,27 miliarde lei.

Cheltuielile estimate pentru acest an sunt de 2,57 miliarde lei, mai mici cu 18% comparativ cu 3,14 miliarde lei anul trecut, se arata intr-un comunicat al Transelectrica transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii au mai aprobat, in AGA desfasurata joi, si distribuirea dividendelor din profitul de anul trecut. Valoarea totala a dividendelor se ridica la 80,6 milioane lei (18,4 milioane euro), de peste noua ori mai mari comparativ cu castigul acoradt anul trecut din profitul din 2010.

Dividendul brut pe care Transelectrica il va acorda in acest an este de 1,1 lei/actiune.

Ministerul Economiei detine 73,68% din actiunile operatorului sistemului national de transport al energiei electrice.

Cele mai recente tranzactii cu actiunile Transelectrica au fost derulate miercuri, la pretul de 15,07 lei pe unitate, in urcare cu 1,76%. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 1,1 miliarde lei (274 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri