Perspectiva stabila a ratingului Romaniei include deja incertitudinile politice care vor persista pe parcursul anului electoral, iar orice guvern, nou sau interimar, va face efortul de mentinere a sprijinului din partea FMI si UE, a declarat analistul Moody’s Atsi Sheth, informeaza Mediafax.
Moody's este singura dintre marile agentii de rating care a mentinut Romania in categoria tarilor cu rating recomandat pentru investitii pe toata perioada crizei financiare. In prezent, Romania are calificativ "Baa3", ultimul din categoria recomandata investitorilor, cu perspectiva stabila.

"Avand in vedere prabusirea guvernului precedent, in februarie, si alegerile din acest an, perspectiva ratingului Romaniei include un nivel corect al incertitudinilor politice si de strategie care vor persista pe parcursul acestui an. Votul de neincredere de astazi valideaza aceasta opinie", a spus Sheth.

Moody’s considera ca orice guvern nou sau interimar va face un efort pentru mentinerea sprijinului FMI si UE, iar agentia va monitoriza indeaproape evolutiile in aceasta privinta, a aratat analistul.

Scenariul de baza luat in calcul de agentia de evaluare financiara, chiar si inainte de votul de neincredere din Parlament, a fost ca in acest an va fi dificila consolidarea fiscala, avand in vedere impactul contractiei economice din zona euro asupra exporturilor Romaniei si a perspectivei investitiilor.

Un alt factor luat in considerare de Moody’s a fost reprezentat de presiunile din anul electoral, avand in vedere resentimentul populatiei fata de masurile de austeritate.

Analistul a notat totusi ca nivelul actual al datoriei publice a Romaniei este relativ scazut comparativ cu alte tari cu ratinguri similare, ceea ce sustine profilul de credit al tarii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri