Investitorii si analistii se vor astepta, dupa caderea Guvernului, sa nu existe imbunatatiri ale politicii economice, iar rezultatul pare un ecou al evolutiei din alte tari din regiune, o pierdere generala de susutinere pentru partidele care promoveaza austeritatea, a declarat un analist Barclays, informeaza Mediafax.
"In mod cert nu este un lucru bun, avand in vedere ca oamenii se vor astepta sa nu existe imbunatatiri ale politicii economice si nici o reluare a angajamentului cu FMI. Rezultatul final pare un ecou a ceea ce am vazut in tarile vecine in privinta unei indepartari generale de partidele care promoveaza austeritatea", a afirmat Koon Chow, analist la Barclays, pentru Reuters.

Caderea Guvernului va starni in randul investitorilor temeri legate de directia politicilor adoptate, a afirmat si Peter Attard Montaldo, analist la grupul financiar japonez Nomura.

"Va trezi ingrijorare in randul investitorilor referitor la directia politicilor. Binenteles, Romania este legata de programul FMI, dar vor exista, probabil, cel putin unele schimbari de atitudine", a spus Montaldo.

Analistul Bancpost Mihai Patrulescu considera ca prabusirea Guvernului nu va fi, probabil, urmata de presiune financiara, iar Banca Nationala a Romaniei va continua ciclul de relaxare a politicii monetare.

"Politica monetara ar trebui sa ramana independenta de ceea ce se intampla cu Guvernul. Iar USL a afirmat ca va sustin acordul cu FMI. Nu cred ca o presiune financiara majora trebuie sa urmeze caderii Guvernului. Cel mai probabil, banca centrala va continua ciclul de relaxare. Intrucat rezultatul a fost neasteptat, leul s-a depreciat fata de euro, dar volatilitatea va fi pe termen scurt. Totul depinde daca Basescu va inlocui curand Guvernul sau va astepta", a spus el.

Guvernul condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost demis vineri, in urma unei motiuni de cenzura a opozitiei, care a trecut cu 235 de voturi "pentru".

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat ca misiunea de evaluare a FMI, Comisia Europeana si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri