Premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca intentia sa este ca delegatia FMI, BM si CE, care se afla in aceste zile la Bucuresti, sa plece din Romania cu o noua scrisoare de intentie semnata de un guvern care are asemenea puteri, aratand ca isi doreste ca Guvernul sa obtina votul in Parlament.
"Eu stiu bine ce imi doresc, imi doresc ca acest guvern sa obtina votul de incredere si sa gestioneze cat mai rapid un guvern cu drepturi depline, un exemplu este ca delegatia FMI si BM se afla in Bucuresti in aceste zile si intentia mea si interesul Romaniei este ca aceasta delegatie sa plece din Romania cu noua scrisoare de intentie semnata de un guvern care are asemenea puteri", a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul se va intalni luni, la ora 16.00, cu reprezentanti ai delegatiei FMI.

Intrebat daca USL are un "plan B" in cazul in care Guvernul USL nu va obtine votul Parlamentului, Ponta a precizat ca nu exista un plan B, ci un plan constitutional, aratand ca daca guverne consecutiv nu vor primi votul Parlamentului se ajunge la alegeri anticipate.

"Guvernul PDL a fost demis de Parlament, daca nici USL nu reuseste sa treaca de Parlament, solutia este cea prevazuta de Constitutie, si anume alegeri anticipate", a adaugat Ponta.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca punctele principale din programul de guvernare al USL, care priveau o eventuala guvernare dupa alegerile parlamentare, sunt "perfect valabile" si acum.

El a adaugat ca Guvernul pentru care va cere votul de investitura al Parlamentului este un "Guvern special" si unul cu un mandat limitat in timp, pana la alegeri.

"Dincolo de ceea ce mi-am asumat in fata Parlamentului, voi preciza, in saptamana viitoare, calendarul punerii in aplicare a programului nostru de guvernare, evident, dupa ce aflu, in mod oficial, care este situatia in acest moment a finantelor tarii. Voi avea, de altfel, in zilele urmatoare, o intalnire cu ministrul in functie, domnul Bogdan Dragoi, si vreau sa ii multumesc public pentru disponibilitatea si sprijinul pe care e dispus sa mi-l acorde. Voi avea o intanire, imediat, cu delegatia FMI si a Comisiei Europene care se afla la Bucuresti", a spus Ponta.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat, dupa caderea Guvernului Ungureanu, ca misiunea de evaluare a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale va intrerupe negocierile cu autoritatile romane, dar va continua discutiile tehnice atat in ceea ce priveste criteriile de indeplinit, cat si perspectivele macroeconomice, urmand sa mai stea in tara cel putin cateva zile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri