Cei care doresc sa isi puna centrala termica de apartament vor avea din nou aceasta posibilitate, o data cu incalzirea vremii.
Cei care doresc sa renunte la serviciile centralizate de incalzire vor avea din nou aceasta posibilitate, in curind. Debransarea este permisa de indata ce timp de trei zile consecutiv se inregistreaza temperaturi mai mari de 10 grade Celsius in intervalul orar 18.00 - 6.00, ceea ce, potrivit prognozei meteo, se va intimpla in acest an in circa o saptamina, zece zile, afirma un comunicat al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT).

Sezonul debransarilor va fi unul extrem de plin, estimeaza specialistii Asociatiei. Chiar daca s-au introdus repartitoare, costurile sistemului centralizat ramin mari, iar ideea de incalzire la comun corespunde din ce in ce mai putin nevoilor din prezent ale oamenilor, sustin acestia.

Circa 40% dintre cheltuielile de intretinere ale unui apartament bransat la furnizorii centralizati provin din pierderile din retea, a aratat Dana Sofia, directorul APICT.

Platim 15 ani reabilitarea termica

Dana Sofia sustine ca instalatiile vechi si distributia caldurii independent de nevoile utilizatorului sint principala cauza a sumelor mari pe care le platim la intretinere. Acesta este si motivul pentru care Guvernul a initiat programe de reabilitare termica, atit a cladirilor, cit si a instalatiilor din interiorul acestora, programe ce necesita insa o contributie semnificativa a locatarilor, reflectata in costuri suplimentare de intretinere pe o perioada de 15 ani, conform calculelor APICT.

Pina de curind, o parte dintre oameni nu au optat pentru centrala termica, pentru ca instalarea acesteia presupunea unele costuri. Acum, cind dobindirea confortului termic prin furnizorii centralizati va implica si ea costuri suplimentare, ne asteptam ca din ce in ce mai multi oameni sa prefere centrala termica, a mai spus Dana Sofia.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4807&art=11469&cHash=91f17b8604

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri