Presedintele ANRMAP, Cristina Traila, a declarat, joi, ca institutia pe care o conduce are un parteneriat cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) inca din anul 2010, care s-a materializat prin depistarea a 183 de cazuri de conflict de interese.
Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a achitiilor publice (ANRMAP) a apreciat ca transparenta este un cuvant cheie cand vine vorba de banii publici, dublat de alte noua notiuni esentiale, respectiv parteneriatul si implicarea, potrivit Mediafax.

In decembrie 2011, a mai aratat Traila, a existat o statistica a Comisiei europene in care Romania, alaturi de Slovenia si Lituania, era pe primul loc, cu o transparenta de suta la suta privind achizitiile publice, pe langa sistemul electronic al achizitiilor publice.

"Din 2010 suntem parte a Mecanismului de Verificare si Cooperare, de cand achizitiile publice au intrat sub incidenta acestui mecanism. Avem un parteneriat cu ANI, cu Consiliul Concurentei si cu toate celelalte institutii implicate in achizitiile publice", a mai aratat presedintele ANRMAP, la conferinta Transparency&Business.

Ea a precizat ca parteneriatul cu ANI s-a materializat prin 183 de cazuri de conflicte de interese, depistate in urma colaborarii dintre aceste doua institutii, dar ca, din pacate, au fost depistate dupa ce faptele s-au consumat si dupa ce contractele s-au incheiat. Traila a spus ca exista si posibilitatea de a apela la instantele de judecata pentru constatarea nulitatii absolute a acelor contracte.

"Implicarea fiecaruia este esentiala, pentru ca tema transparentei depaseste administratia publica, o discutie intre doar doi parteneri", a mai spus Traila care a precizat ca la momentul actual exista trei operatori economici care castiga contractele privind publicitatea de stat.

"Nu este nevoie de un Minister al Transparentei ca sa fii transparent. E pur si simplu nevoie sa faci ceea ce intr-o institutuie publica este nevoie sa faci, pentru ca aici vorbim de bani publici. Sunt banii dumneavoastra, sunt banii mei, sunt banii oricarui contribuabil din tara asta", a conchis Cristina Traila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri