Daniel Constantin a primit avizul comisiilor parlamentare reunite pentru portofoliul Agriculturii, cu 22 de voturi "pentru", 5 "impotriva" si trei abtineri, ministrul desemnat propunand reducerea costului energiei pentru agricultori cu 10-20% pe hectar si diminuarea TVA la alimentele de baza.
Constantin a spus ca va discuta cu ministrul Economiei reducea pretului energiei pentru agricultori cu 10-20% pe hectar. El si-a propus, de asemenea, sa infiinteze in Ministerul Agriculturii o directie responsabila de industria alimentara si un serviciu care sa se ocupe de relatiile cu societatile de asigurare, potrivit Mediafax.

Accelerarea procesului de comasare a terenurilor agricole prin masuri de sprijinire a efectuarii cadastrului, asigurarea cadrului legal si institutional si actiuni care sa incurajeze tranzactiile cu terenuri agricole in vederea comasarii se numara printre prioritatile ministrului desemnat al Agriculturii.

Alte prioritati vizeaza usurarea accesului fermierilor la apa pentru irigatii si crearea unui program special de refacere a infrastructurii pentru irigatii, cu finantare din fonduri europene.

Constantin isi propune si eficientizarea gestionarii in procesul de evaluare a programelor implementate prin PNDR, in vederea cresterii gradului de absorbtie a fondurilor si realizarea unui program pentru sectorul de legume si fructe prin care sa se infiinteze centre de colectare cu surse de finantare din PNDR, prin parteneriate public-private.

La acestea se adauga crearea unui fond de creditare a beneficiarilor de proiecte PNDR, sprijinirea producatorilor din sectorul zootehnic prin plati pentru bunastarea animalelor.

Ministrul desemnat isi propune si combaterea evaziunii fiscale prin sustinerea unei cote reduse de TVA si pregatirea PNDR pentru exercitiul financiar 2014-2020, si analizarea posibilitatii de a externa procesul de evaluare si elaborare a programului.

foto: partidulconservator.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri