Victor Ponta a acordat primul sau interviu in calitate de premier postului de televiziune Antena 3, in cadrul emisiunii „Sinteza zilei“. Vezi mai jos o selectie a celor mai importante declaratii.
Despre TVA redusa la alimente. Premierul Victor Ponta a afirmat ca, impreuna cu ministrul Agriculturii, a inceput sa faca "toate presiunile" asupra ministrului de Finante, pentru introducerea incepand cu anul viitor a unei scheme in care 15% din TVA platita la alimente sa fie restituita producatorului care vinde in mod legal. "In mod sigur trebuie sa implementam acea schema speciala in care TVA ramane 24%, dar daca emiti factura si vinzi produsele legal, 9% ramane in bugetul de stat, iar 15% se restituie producatorului.”

Despre ACTA. "Nu-l ratificam pana cand nu vor fi aduse in Parlamentul European modificari care sa asigure, asa cum este corect, protectia drepturilor de proprietate intelectuala, dar nici sa nu atinga drepturile la viata privata. In momentul in care lasi furnizorii de internet sa imi intre in adresa de e-mail, sa imi citeasca mesajele, asa ceva eu unul nu vreau sa mi se intample mie personal si atunci cu atat mai putin sa i se intample oricarui cetatean roman".

Despre Cupru Min. "Am spus FMI ca nu ne apucam sa vindem din nou Cupru Min exact cum a vrut sa-l vanda Guvernul Ungureanu, pe un pret foarte mic, la o firma necunoscuta si impotriva intereselor noastre strategice pe termen mediu si lung. Avem prevazut in scrisoare patru luni in care venim cu o strategie de realizare a investitiilor de mediu si de valorificare a resurselor de cupru, evident intr-un parteneriat public-privat, dar care sa ne asigure ca acele resurse naturale raman intr-un cadrul in care decizia apartine Romaniei".

Despre TVA pe drepturi de autor. Victor Ponta a spus ca a primit "acordul de principiu" al Finantelor pentru a anula obligativitatea platii retroactive a TVA pe drepturile de autor.

Prim-ministrul Romaniei a adaugat faptul ca, potrivit datelor, statul "nu pierde mare lucru" din anularea acestei plati, impusa de fosta conducere ANAF pentru intimidarea presei. Intrebat la Sinteza zilei daca va anula obligativitatea acestei plati pentru drepturi de autor, asa cum a promis in perioada in care se afla in opozitie, premierul a precizat ca a discutat deja pe aceasta tema cu ministrul Finantelor, Florin Georgescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri