Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere Guvernului sa pregateasca si sa aprobe, in termenul legal, Strategia Fiscal Bugetara pentru perioada 2013-2015.
"Aceasta obligatie legala, in conformitate cu Legea Raspunderii Fiscale adoptata in 2010, la cererea finantatorilor externi, FMI/CE/BM, nu a fost respectata in anii anteriori, marind astfel incertitudinile mediului de afaceri", arata asociatia, relateaza Mediafax.

AOAR mentioneaza ca anul 2013 este extrem de important pentru economia Romaniei, fiind preconizate schimbari fiscale importante legate de trecerea la impozitarea diferentiata regresiva a salariilor, posibila reducere a CAS si altele, masuri de natura sa influenteze planurile de afaceri ale companiilor.

"AOAR apreciaza importanta aprobarii in termen legal a strategiei fiscal bugetare pentru perioada 2013-2015 pi prin prisma angajamentului, in curs de realizare in cadrul Parlamentului, de aprobare a Pactului Fiscal European, angajament care va impune noi exigente cu privire la viitoarea programare bugetara, incepand cu Bugetul de Stat pentru anul 2013, posibilele derapaje urmand a fi corectate sau sanctionate automat la nivelul Comisiei Europene", noteaza asociatia.

Oamenii de afaceri apreciaza ca strategia fiscala 2013-2015 trebuie sa determine si modificari privind constructia bugetului de stat.
"Structurarea cheltuielilor publice, pentru finantarea unor politici publice sustinute de planuri de actiune bugetate si masurabile, ca performanta, prin indicatori asumati de principalii ordonatori de credite, de Guvern si aprobati in final de Parlament dand o credibilitate si responsabilitate in cheltuirea pe viitor a banilor publici", arata AOAR.

De asemenea, asociatia solicita cresterea transparentei construirii bugetului, avand in vedere platile pe care Romania trebuie sa le efectueze din 2013 pentru rambursarea imprumuturilor externe, si vrea ca strategia fiscal bugetara pe perioada 2013-2015 sa aiba la baza analize econometrice profesioniste, pentru a limita angajamentele populiste fara acoperire in conditiile economice actuale si pentru a reduce la minim riscul unor derapaje financiare generate de factori externi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri