Uniunea Europeana (UE) ar trebui sa excluda investitiile publice de la calcularea deficitelor bugetare, iar zona euro sa emita obligatiuni comune, pentru a sustine cresterea, a declarat un inalt oficial al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), citat de Reuters.
Pactul fiscal, convenit de statele UE pentru controlul finantelor, nu ar trebui renegociat, a afirmat economistul sef al OCDE, Pier Carlo Padoan, pentru cotidianul italian La Stampa, adaugand ca este in favoarea unor reguli noi referitoare la calcularea deficitelor bugetare, relateaza Mediafax.

"Cheltuielile pentru investitii ar trebui excluse de la calcularea deficitelor. Ar trebui introduse si euro-obligatiuni", a spus el.

Guvernul Italiei sustine atat excluderea investitiilor de la calculul deficitelor, precum si emiterea de obligatiuni in numele celor 17 state ale zonei euro.

La ambele propuneri s-a opus, pana in prezent, Germania, care afirma ca obligatiunile comune nu trebuie luate in calcul inaintea unei discipline fiscale mai solide la nivelul uniunii monetare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri