Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat marti, intr-o intalnire cu studentii de la ASE, ca traieste fiecare zi cu gandul ca este determinanta in construirea carierei si i-a indemnat pe tineri sa nu piarda vremea cautand modele, ci sa lupte pentru a-si cladi propriul proiect.
Pornind de la exemplul poetului Yates, Ungureanu si-a descris viata ca pe un sir de intalniri fericite si i-a sfatuit pe tineri sa lase loc si hazardului pentru a-si implini telurile. Fostul premier a participat la lansarea programului de mentorat “Lider Ovidiu”, un proiect al Asociatiei “Community Links” destinat studentilor economisti.

“Intrebarea care mi se adreseaza des, la fel ca unui star pop-rock, este «in ce pasi calci tu», cine sunt modelele tale. Exista un raspuns sincer pe care nu ma feresc sa vi-l spun. Nu exista modele in sine, de fapt, exista discernamantul personal al fiecaruia care stie sa aleaga din intalnirile fericite sau mai intunecate ale vietii sale ceea ce merita retinut ca experienta. Marele poet Yates, care mie mi-este drag, intrebat cui ii datoreaza renumele mondial a raspuns: «Poate lui Dumnezeu, pentru ca viata mea a fost un sir de inalniri fericite». Cred ca asa este si viata mea, cum este viata fiecaruia, de fapt, un sir de intalniri fericite din care se alege, in primul rand, o experienta si in al doilea rand satisfactia unei posibile relatii personale din care amandoi membrii dialogului ies imbogatiti”, a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Cum se construieste o cariera

El a explicat ca depinde de calitatile fiecaruia si de context pentru ca intalnirile sa dea roade. Potrivit lui Ungureanu, cariera personala nu e intotdeauna construita in jurul unui model. “Modelele in sine de multe ori sunt ideale si nu trebuie pierdut timpul in a le cauta in viata reala. Cariera, in schimb, se construieste pe seama unui proiect, in care aportul personal, ca si contextul sunt aproape in egala masura determinante.”, a spus acesta.

“Sunt genul de om care pleaca dimineata la serviciu – oricare ar fi el - cu gandul ca ziua care incepe poate fi ultima. Astept sfarsitul zilei de lucru pentru a face un minim bilant. Abia atunci eu, unul, imi permit sa fiu multumit sau, dimpotriva, ingandurat. Acesta este felul in care de fapt cred, se construieste temperatura morala in care o cariera are succes”, a spus Ungureanu.

In opinia profesorului universitar Mihai Razvan Ungureanu, calitatile esentiale unui student pentru a avea succes sunt un proiect personal, capacitatea de adaptare la hazard si creativitatea, pentru ca nu exista cariera care sa se supuna graficului unei ecuatii liniare.

La randul sau, Titov Buzescu, vicepresedinte Rompetrol, le-a spus studentilor sa nu caute un singur model, pentru ca risca sa devina o copie, ci mai degraba sa culeaga de la fiecare dintre modelele intalnite ceea ce considera ei necesar pentru „planul lor personal”.

Prima faza a programului „Lider Ovidiu” se va derula in perioada iulie – octombrie, iar cei interesati se pot inscrie pe site-ul communitylinks.ro.

Printre companiile care sprijina proiectul se numara Dior, Ecovis, DSV, Rompetrol, Intralot, Exim Bank, City Bank, Honeywell, RMGC, Orange si Wallmark.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri