Premierul Ponta considera ca stirile transmise de posturile TV prin care se anunta prabusirea leului in raport cu moneda europeana nu sunt admisibile in nicio tara cu piata financiar-bancara libera si afirma ca, cu cat sunt date la TV mai multe astfel de stiri, "cu atat s-ar putea sa fie mai rau".
El a aratat ca nu a transmis populatiei ca nu are motive sa isi faca griji pentru evolutia monedei nationale, ci ca titluri de stiri transmise de posturile TV de genul "leul se prabuseste" si "s-a scapat situatia de sub control" nu sunt admisibile in nicio tara cu piata financiar-bancara libera, potrivit Mediafax.

Premierul a insistat asupra faptului ca membrii comitetului special coordonat de guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, la care participa si ministrul Finantelor, au toate instrumentele si capacitatea pentru a tine situatia sub control.

Seful Guvernului a adaugat ca, cu cat sunt date la TV mai multe stiri, "cu atat s-ar putea sa fie mai rau".

Cursul de referinta anuntat miercuri de Banca Nationala a Romaniei a atins, miercuri, un nou maxim istoric, de 4,4587 lei/euro, in urcare cu 1,35 bani fata de marti, iar dealerii spun ca banca centrala a vandut indirect volume semnificative de euro pentru a tempera o depreciere mai accentuata a leului.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a afirmat miercuri ca noul maxim istoric al cursului de schimb este cauzat de "vestile rele" din zona euro, iar in aceste conditii eforturile de temperare din parte bancilor centrale sunt limitate, desi BNR foloseste instrumentarul adecvat si leul manifesta in continuare rezistenta cea mai solida.

In sesiunea de marti, cursul s-a plasat la 4,4452 lei/euro, iar precedentul record a fost atins miercurea trecuta, de 4,4463 lei/euro.

Cursul leului fata de euro a depasit record dupa record de la inceputul lunii mai, depreciindu-se cu 1,4%, initial din cauza turbulentelor de pe scena politica locala, la care s-au adaugat temerile privind soliditatea zonei euro.
De la inceputul anului, leul a pierdut 3,2% in raport cu euro, de la un curs de 4,3197 lei/euro la finalul lunii decembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri