Romania si Bulgaria sunt in concurenta directa pentru atragerea investitiilor straine, care s-au comprimat semnificativ la nivel global, ca urmare a crizei financiare. Daca Romania mizeaza pe cartea Chinei, Bulgaria pare sa fi gasit succesul in Orientul Mijlociu.
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca intentioneaza sa ii acorde ministrului delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, mandatul pentru semnarea unui nou acord economic cu China, informeaza Executivul, informeaza Mediafax.

Anuntul a fost facut in discutia avuta de seful Guvernului cu o delegatie din China condusa de Wang Lequan, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, secretar adjunct al Comisiei Centrale pentru Ordine, Securitate Interna si Justitie.

Oficialii chinezi se afla in Romania intr-o vizita oficiala de doua zile, la invitatia Ministerului Administratiei si Internelor.

In urma cu doua saptamani, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, premierul a anuntat ca intentioneaza sa efectueze anul acesta o vizita la Beijing, pentru a relansa relatiile economice dintre Romania si China.

Pe de alta parte, Bulgaria va construi in parteneriat cu Turcia si Qatar o autostrada de 300 km, de la Ruse la Svilengrad.

Proiectul de infrastructura nu va fi realizat cu sprijinul Uniunii Europene, ci in parteneriat public privat cu participarea celor trei tari.

Emiratul arab Qatar pare sa aiba planuri mari in ceea ce priveste investitiile in Bulgaria, avand in vedere ca va investi 100 milioane de euro, in urmatorul an, in agricultura, turism si infrastructura.

Ca semn al intentiilor serioase si ca garantie pentru investitiile ce vor urma, emiratului arab va depozita 200 milioane de dolari (160 milioane euro) la banca centrala a Bulgariei.

Cand vom vedea si la noi autostrazi construite de chinezi sau de emiratele bogate din Orientul Mijlociu?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri