Premierul Victor Ponta a confirmat ca aplicarea celei de-a doua etape de majorare a salariilor in sectorul bugetar, prevazuta pentru decembrie, este conditionata in scrisoarea transmisa FMI de evolutia situatiei bugetare, dar a asigurat ca aceasta este doar o precautie pentru "catastrofe financiare", informeaza Mediafax.
"Intotdeauna in scrisorile catre institutiile financiare, toate masurile sunt sub conditia ca lucrurile sa mearga bine, dar se pot intampla lucruri neprevazute. Noi avem banii in buget, dar este o formula in caz ca apar fenomene financiare cu totul neprevazute sau nu se intampla vreo catastrofa financiara cu Grecia sau zona euro. Orice rau se poate intampla", a spus Ponta, la Prima TV.

Mediafax a anuntat, saptamana trecuta, citand surse oficiale, ca Guvernul a aprobat scrisoarea prin care isi anunta la Fondul Monetar International (FMI) intentia de a finaliza in acest an procesul de recuperare salariala in sectorul bugetar, documentul prevazand o majorare a salariilor cu 8% din luna iunie si "reintregirea deplina" in luna decembrie.

Guvernul a anuntat anterior ca garanteaza pentru cresterea salariilor si ca va taia din alte cheltuieli in cazul in care situatia economica va fi dificila in partea a doua a anului.

Scrisoarea FMI include si angajamentul Guvernului de a restitui treptat pensionarilor cota din contributiile sociale de sanatate retinute ilegal incepand cu 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri