Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, a lansat cel mai recent volum, "In apararea pietelor", la standul Editurii Curtea Veche din cadrul Salonului International de Carte Bookfest.
Cartea cuprinde articole si interviuri aparute in presa incepand cu iulie 2007. „Cititorul poate sa le vada ca fiind articole si interviuri publicate dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Sau dupa intoarcerea mea de la Washington, dupa ce am lucrat patru ani la FMI. Sau duba izbucnirea crizei financiare internationale. Eu cred ca cele trei perspective se intrepatrund”, scrie Lucian Croitoru in introducerea cartii.

Numele mai multor jurnalisti specializati in domeniul economic se regasesc in paginile acestei carti. Practic, Lucian Croitoru le multumeste ziaristilor care au realizat interviurile pentru calitatea buna a intrebarilor adresate, „care este stimulatoare”. Doi jurnalisti wall-street.ro au texte publicate in cartea "In apararea pietelor": Ana Sabiescu (care a lucrat anterior la Wall-Street.ro) si George Dobre (redactor finante-banci la wall-street.ro in prezent).

Cartea ofera o perspectiva asupra modului in care s-au pliat principiile liberale pe mentalitatea si cutumele societatii romanesti. De peste 20 de ani, viata romanului e o perpetua tranzitie, in care multe reguli raman neclare, incoerente si partinitoare, potrivit lui Croitoru, iar acestea favorizeaza extragerea de rente si intarzie aparitia pietei mature si, implicit, a clasei mijlocii.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune despre „In apararea pietelor” ca este „o carte matura, alerta, scrisa cu pasiune, claritate si competenta. Sunt invocate principii si oferite solutii solide la provocarile actuale. Cititi-o!”.

„In apararea pietelor” este cea mai noua carte publicata de catre un reprezentant al bancii centrale, dupa ce Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a lansat anul trecut titlul "Biletul de iesire din criza".

Cititi aici o scurta recenzie a cartii lui Adrian Vasilescu: Cea mai valoroasa hartie - Biletul de iesire din criza. Cum vede Adrian Vasilescu noua economie




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri