Cheltuielile privind asistenta medicala de urgenta ar putea fi finantate din bugetul de stat, potrivit propunerilor din proiectul noii legi in domeniul sanitar, a anuntat Ministerul Sanatatii (MS).
Sumele colectate prin asigurarile de sanatate nu acopera in prezent pachetul de baza de servicii medicale, a explicat Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, cu ocazia unui eveniment medical.

Potrivit acestuia, pentru definirea pachetului sunt cautate ale solutii, una dintre acestea fiind preluarea asistentei medicale de urgenta in totalitate la bugetul de stat.

„Preluarea se va realiza odata cu transferarea unei serii de servicii medicale catre asigurarile de sanatate, deoarece acordarea acestora nu este conditionata de calitatea de asigurat", a declarat Vasile Cepoi.

Ministrul a mai precizat ca, in prezent, sunt acoperite de la bugetul de stat doar cheltuielile unitatilor de primiri urgente si cele cu rezidentii, insa MS doreste extinderea ariei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri