Directorul general al Hidroelectrica, Dragos Zachia, va fi inlocuit din functie, pozitia sa urmand sa fie preluata de un fost director din grupul CEZ Romania, Stefan Gheorghe.
"Astazi (miercuri - n.r.) este programata o sedinta a Consiliului de Administratie in care probabil va fi anuntata schimbarea lui Zachia", au declarat pentru Mediafax surse din compania de stat.

Seful OPSPI, Remus Vulpescu, a confirmat, intr-o conferinta de presa, numirea lui Stefan Gheorghe la conducerea companiei Hidroelectrica.

Vulpescu a aratat ca acesta va detine pozitia de director general interimar al Hidroelectrica.
"El va avea rolul sa ne ajute sa anticipam cum va functiona Hidroelectrica cu management profesionist", a spus Vulpescu.

Seful OPSPI a adaugat ca pana la sfarsitul lunii iunie cel putin o companie de stat va avea management profesionist si nu a exclus posibilitatea ca Hidroelectrica sa fie aceasta.

"In total sunt zece companii la care s-a inceput procedura de selectare a managementului profesionist, una dintre acestea este Hidroelectrica, iar alta este Complexul Energetic Oltenia", a afirmat Vulpescu.

Zachia a preluat conducerea companiei in noiembrie 2010, de pe pozitia de director de exploatare in Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de electricitate aflat in portofoliul statului, fiind controlat de Ministerul Economiei.

Grupul ceh CEZ este prezent pe piata electricitatii din Romania din 2005 si are operatiuni de productie, distributie si furnizare a electricitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri