Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a crescut in primele patru luni cu 2,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri INS.
Evolutia a fost influentata de cresterile din industria extractiva (de 5,7%) si din industria prelucratoare (2,2%), potrivit Mediafax.

"Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (+11,7%), industria energetica (+5,6%), industria bunurilor de uz curent (+4,2%), industria bunurilor intermediare (+0,6%) si in industria bunurilor de capital (+0,5%)", se arata intr-un comunicat al INS.

In aprilie afacerile din industrie au scazut cu 8,9% fata de luna precedenta, dar comparativ cu aprilie 2011 sunt mai mari cu 4,6%.

Comenzile noi din industrie au scazut in primele patru luni cu 0,8%

Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si piata externa, au scazut in primele patru luni cu 0,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa un declin de 5,5% in aprilie.
.
Evolutia a fost influentata de scaderile inregistrate la industria bunurilor de capital (de 3,5%) si industria bunurilor intermediare (0,4%). Cresteri s-au inregistrat la industria bunurilor de uz curent (9,1%) si a bunurilor de folosinta indelungata (7,7%).

Fata de luna anterioara comenzile noi din industrie au scazut in aprilie cu 11,6%, din cauza declinului din industria bunurilor de folosinta indelungata (23,5%), industria bunurilor de uz curent (16,2%) si a bunurilor de capital (15,3%).

Comparativ cu aprilie 2011 scaderea a fost de 5,5%, determinta de evolutia negativa din industria bunurilor de capital - 13,7%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri