Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni ca Uniunea Europeana nu este o uniune de guverne ci este o uniune de state, scrie Mediafax. Cititi in continuare cele mai importante declaratii ale presedintelui.
In ceea ce priveste prezenta ministrilor Guvernului Ponta, unde obligatoriu trebuie sa participe Guvernul. Pe 15 mai au fost intruniri, teme importante, la care s-a participat la nivel de ministri, a venit chiar priministrul Italiei. Din partea noastra a fost un secretar de stat pe teme de o importanta formidabile.

- Mi se pare nedreapta afirmatia domnului Ponta. Acest memorandum sta marturie, semnat de doi ministrii ai domniei sale.

- De ce exista aceasta nevoie de cooperare intre reprezentatul statului in CE si Guvern: Pentru ca asa cum ati vedea memorandumurile nu sunt publice, rezuma de fapt pozitii ale Romaniei in formatiunile Consiliului. Ministrii participa la formatiunile Consiliului.

- Nu-mi place sa folosesc cuvinte de genul "minciuna". Pot sa va spun de la instalarea Guvernului Ponta am avut exact acelasi comportament pe care l-am avut si in timpul celorlalte Guverne

- As da o replica domnului prim-ministru dr. Victor Ponta: Afirmatia ar fi legata de faptul o singura institutie, presedintia, s-a ocupat de problematica Uniunii Europene.

- Consiliul exercita functie legislativa si bugetara. Este compus din cate un reprezentat la nivel ministerial al fiecarui stat membru.

- UE nu este o uniune de guverne este o uniune de state. Guvernele sunt o bucatica dintr-un stat. Exista o singura persoana care reprezinta statul si este presedintele.

- Ce asteptati de la intalnirea asta, putin scandal?

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca faptul ca premierul Victor Ponta incearca "fortarea notei" prin declaratia adoptata de Parlament, si nu printr-o discutie cu el, arata "o unda de slabiciune", Basescu adaugand ca premierii "trebuie sa fie barbati".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri