AOAR cere Guvernului sa adopte masuri de stimulare a muncii si sa reduca semnificativ asistenta sociala, privind inclusiv ajutorul de somaj, si apreciaza ca rigidizarea conditiilor privind angajarile ar duce la restrangerea activitatii companiilor si diminuarea locurilor de munca.
"Anuntata deschidere a unor discutii intre sindicate si Guvern, vizand noi schimbari ale Codului Muncii, sunt in contradictie atat cu situatia pietii fortei de munca din Romania, cu evolutiile economice ale tarii in anul 2012 si posibil 2013, cat si a situatiei economice la nivelul UE", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Orice masura de stimulare a crearii de locuri de munca, stimularea investitiilor, indeosebi cele ale capitalului autohton, este bine venita. Rigidizarea si complicarea conditiilor privind angajarea fortei de munca vor duce in mod cert la restrangerea activitatii companiilor si reducerea numarului de locuri de munca, scrie Mediafax.

Asociatia solicita guvernului sa se concentreze pe evaluarea si promovarea unor masuri suplimentare vizand flexibilizarea pietei fortei de munca, in conformitate cu progresul tehnologic, aparitia de noi ocupatii, chiar daca acestea nu sunt inca prevazute in Codul Ocupatiilor din Romania.

In plus, oamenii de afaceri vor ca Ministerul Muncii sa preia in legislatia nationala prevederi europene care asigura flexibilizarea acestui domeniu si stimularea celor care vor sa munceasca mai mult pentru a castiga mai mult.

"Una dintre problemele grave ale Romaniei o reprezinta numarul locurilor de munca si calitatea acestora, factor esential in ceea ce priveste veniturile realizate de angajati. Aceasta este cea mai mare prioritate a Guvernului, nu modificarea Codului Muncii si promovarea unei politici in discordanta cu cerintele pietei fortei de munca. AOAR solicita Guvernului adoptarea unor masuri care sa stimuleze munca, reducand semnificativ asistenta sociala, inclusiv cea privind ajutorul de somaj, concentrand ajutorul societatii doar pentru persoanele aflate intr-o dificultate extrema", conform sursei citate.

Reprezentantii AOAR mai spun ca Romania ofera oportunitati celor competenti si care doresc sa munceasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri