Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) Rodin Traicu a declarat miercuri ca din punct de vedere tehnic, al locurilor de munca si al programului de dezvoltare a companiei, la Hidroelectrica "totul este sub control si in ordine", potrivit Mediafax.
"Din punct de vedere tehnic, al sigurantei locurilor de munca si al programului de dezvoltare nu s-a modificat nimic, totul este sub control si in ordine", a afirmat Traicu.

Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, a introdus la finele saptamanii trecute o cerere de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, iar instanta a stabilit primul termen de judecata pentru miercuri, 20 iunie.

Presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a afirmat ca intrarea in insolventa, dupa "un dezastru de management" si seceta din 2011, nu vizeaza falimentul companiei, ci reorganizarea, care va dura 16-18 luni, si nu va duce la vanzarea de active sau inchiderea de hidrocentrale.

Strategia energetica va fi elaborata in luna iulie

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) Rodin Traicu a declarat miercuri ca viitoarea strategie energetica va fi elaborata pana la finele lunii iulie si va include principiile anuntate in programul de guvernare al USL.

"Sincer, nu stiam ca din 2006 nu a mai fost modificata strategia. Principiile sunt cele care au fost prezentate in strategia USL. Ele vor fi traduse in date concrete si vor face referire la actele adoptate deja adoptate sau in curs de adoptare. (...) Avem nevoie o strategie energetica sa stim cum facem, cu ce facem si pana cand atingem obiectivele", a afirmat Traicu.

Guvernul a aprobat in 2007 un proiect de strategie energetica pentru perioada 2007-2020. In ultimii doi ani insa Executivul a inceput un alt proiect de strategie energetica, pentru perioada 2011-2035.
Alexandru Sandulescu, director in Ministerul Economiei, a afirmat ca strategia energetica aprobata de Guvern in 2007 nu are nici in prezent avize de mediu, din cauza opozitiei unor ONG-uri, si ca dezbaterea publica a noii strategii ar putea dura mult timp, din cauza alegerilor parlamentare din toamna.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri