Salariile directorilor din companiile de stat vor fi limitate la nivelul veniturilor directorului general sau al managerului, deoarece exista cazuri in care remuneratia acestor angajati este mai mare decat cea a directorilor generali, a declarat premierul Victor Ponta, informeaza Mediafax.
"Cred ca este anormal ca in companiile cu capital de stat, in afara de salariul managerului sau al directorului general care este limitat la nivelul unui secretar de stat, toate celelalte salarii de sub el sa fie de zeci, sute si foarte multe sute de milioane de lei. Intentionam sa limitam veniturile celor din societatile comerciale cu capital de stat la nivelul directorului general sau al managerului, pentru ca in acest moment stiti foarte bine ce s-a intamplat dupa decizia Guvernului Boc: directorul general sau managerul are un salariu egal cu al secretarului de stat, iar toti directorii de sub el, uneori zeci si sute de directori, au salarii mai mari decat la cele mai mari companii multinationale, ceea ce este o smecherie", a spus Ponta.

Proiectul de lege care reglementeaza salarizarea in companiile de stat a fost discutat in sedinta de miercuri a Guvernului.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor generali din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei. Decizia nu a vizat insa si remuneratia angajatilor aflati in organigrama sub directorii generali, astfel ca s-a ajuns la cazuri in care salariile acestora sunt mai mari decat cele plafonate ale directorilor generali.

In 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

In acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta pe intregul an 2010.

Premierul Victor Ponta a anuntat, recent, ca Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.

Seful Guvernului a criticat in acest context faptul ca tatal presedintelui Camerei Deputatilor, Robertei Anastase, incaseaza din postul de consilier la Conpet un salariu lunat de de 320 milioane lei vechi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri